Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için, aşağıdaki iletişim numaralarımızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Yükseltilmiş döşeme sistemleri, günümüz modern yapılarında iş merkezleri, ofis katları, bankalar, bilgi işlem merkezleri, laboratuvarlar, alışveriş merkezleri, showroom ve üniversiteler gibi birçok alanda kullanılmaktadır.
Yükseltilmiş döşeme sistemleri, bina zemini üzerinde ikinci bir döşeme yüzeyi oluşturur. Bu boşluktan elektrik ve havalandırma sistemlerine ait borular ve kablolar geçer. Herhangi bir arıza durumunda, en az zaman ve para kaybı ile istenilen noktaya hızlıca ulaşılabilir ve arızaya müdahale edilebilir. Sistemin modüler olması, gerek duyulduğunda defalarca müdahale imkanı sağladığı için yerleşim planında kullanıcıya serbestlik sağlamaktadır.
Yükseltilmiş döşemeler, yangına ve korozyona dayanıklı, nemden etkilenmeyen, insan sağlığına zararlı maddeler içermeyen, pislik ve toz tutma özelliği olmayan malzemelerden üretilir. Ana malzeme olarak yonga levha ya da kalsiyum sülfat kullanılmaktadır. Alt ve üst kaplama malzemesi olarak da standartlara uygun olarak üretilen alüminyum levha, alüminyum folyo ya da galvanize çelik kullanılmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde yüzey kaplama malzemesi olarak halı, vinil PVC, laminat (HPL), linolyum, seramik, doğal taş veya granit kullanılabilmektedir.
♦ Mekânlarda sonradan yapılması gereken değişiklere kolay adapte sağlar.
♦ Bütün kablolama ve boru tesisatı, döşeme altından geçtiği için uygulandığı mekanlarda görüntü kirliliğini önler, estetik mekanlar oluşturulmasına yardımcı olur.
♦ Sonradan gerekebilecek tesisat değişikliklerinin kolayca yapılabilmesini sağlar.
♦ Anti-statik özelliği sayesinde statik elektriği deşarj eder.
♦ Modüler bir sistem olması nedeniyle uygulaması kolaydır, hızlı bir uygulama yapılabilir.
♦ Mimarlar için serbest tasarım imkanı sağlar.
Yükseltilmiş döşeme sistemleri başta veri merkezleri olmak üzere çok farklı alanlarda uygulanmaktadır. Yükseltilmiş döşeme sistemlerinin yapılması esnasında izlenen standart bir yol bulunmaktadır. Bu işlemin aşamalarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
Planlama: Yükseltilmiş döşeme sistemlerinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için öncelikle planlama yapılması gerekmektedir. Uygulanacak alan ölçülmeli ve kullanılacak panel sayısı 60×60 boyutlarına bölünerek belirlenmelidir. Ayrıca uygulama sırasında basamak, menfez, süpürgelik gibi aksesuarlar kullanılacaksa bunlar da planlamada dikkate alınmalıdır.
Zemin Hazırlığı: Yükseltilmiş döşeme sistemleri doğrudan zemine uygulandığı için zeminin önceden bu işleme hazırlanması gerekir. Zeminde pürüz varsa giderilmeli, giderilemiyorsa tekrar şap atılmalıdır. Yükseltilmiş döşemeyi taşıyacak ayakların zemine yapışmasını engelleyebilecek durumlar da ortadan kaldırılmalıdır. Ayrıca uygulama öncesi zeminin kuru olmasına özen gösterilmelidir.
Montaj: Yükseltilmiş döşeme sistemleri uygulamasında son aşama montaj aşamasıdır. İlk etapta yapılan planlama çerçevesinde 60×60 cm ölçülerindeki paneller taşıyıcı ayakların üzerine yerleştirilerek zemine sabitlenir. Montaj işleminin kusursuz olması için çalışma sırasında teraziye alma yöntemi de uygulanmalıdır.
Süpürgelikler, yükseltilmiş döşeme uygulaması sonrasında, duvar kenarlarında estetik bir görünüm elde etmek amacıyla kullanılmaktadır. Ahşap, MDF, PVC gibi seçenekleri bulunmaktadır.